Vijesti

Prevođenje za ambasadora Švajcarske u BiH g. Daniel Hunn-a

Prevođenje sastanka koji je održan u Gradskoj upravi Grada Bijeljina  26.02.2021. u vezi sa projektima koje je Grad Bijeljina realizovala uz podršku Ambasade Švajcarske i Švajcarske razvojne agencije. 

Sastanku su prisustvovali ambasador Švajcarske u Bosni i Hercegovini g. Daniel Hunn, gradonačelnik Bijeljine g. Ljubiša Petrović, predstavnici Švajcarske ambasade i razvojne agencije, kao i predstavnici Gradske uprave Bijeljine. 

Konsekutivno prevođenje za zamjenika rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH u okviru Programa za oporavak od poplava. Bijeljina, oktobra 2019.

Program za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje predstavlja nastavak napora Evropske unije na ublažavanju posljedica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini 2014. godine. Program, započet u septembru 2017. godine, ima za cilj da stambeno zbrine 2.895 osoba i ekonomski osnaži najugroženije porodice čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima. 

Konsekutivno prevođenje i prevod šapatom, tzv. šišotaž

Konsekutivno prevođenje i prevod šapatom, tzv. šišotaž

Regionalna radionica u okviru RCDN projekta: 
“Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za vodosnabdijevanje, odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda“ 
Bijeljina, 15-16.05.2019.

„Unapređenje kvaliteta pravosuđa“ - simultano prevođenje

Simultano prevođenje u okviru projekta „Unapređenje kvaliteta pravosuđa“ u organizaciji Vlade Norveške i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine. 

Osnovni sud, Bijeljina, april 2019.

Skupština Brčko Distrikta BiH, konsekutivno prevođenje

Skupština Brčko Distrikta BiH, konsekutivno prevođenje

Skupština Brčko Distrikta BiH, konsekutivno prevođenje 
Sastanak o Ciljevima održivog razvoja

Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorka UN u BiH, Viktor Olsavszky, šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije, Miloš Prica, ambasador i predstavnici institucija Brčko distrikta